ÉRDeklődő

Érd életéről nem csak érdieknek

Egy fesztivál, ami örökre megmarad az érdiek emlékezetében

2023. október 16. 16:18 - Szpotti

sorfeszt_esemeny2.jpg

Sör, bor, finom ételek, zene és jó hangulat minden mennyiségben.

Ha röviden szeretném értékelni a hétvégi I. Érdi Sör- és Gasztrofesztivált ennyit írnék, de annyira jó volt, hogy inkább részletezem, éljük át újra az érdi csodát.

Érden még soha nem volt ilyen, igazi sörfesztivált rendeztek 7 magyar és 2 cseh sörfőzde meghívásával.

Civil kezdeményezésre indult, a - helyi – Szepes Gyula Művelődési Ház pedig beszállt a szervezésbe.

A város Főterén rendezték meg, úgy elrendezve az árusokat, a sörpadokat és a színpadot, hogy noha végig szólt a zene, aki inkább beszélgetett volna a sörözés, falatozás közben, azt ne zavarja a hangerő.

Pénteken nyitás után röviddel megtelt a tér, a kismotoron száguldozó gyerekektől kezdve a nagyszülőkig minden korosztály képviseltette magát.

387448269_1021931479146788_2043849608570681838_n.jpgElsőként Tom White zenekara a Candymen Duo lépett színpadra. Hatalmas rockabilly bulit csaptak bevonva a kicsiket is a partyba. Aki ismeri őket nem csalódott, a szokásos akrobatamutatványaik a nagybőgővel sem maradtak el.

Utánuk egy hévízi zenekar, a Szati’s Faction következett. A 90-es évektől napjainkig minden időszak nagy slágereiből kaphattak ízelítőt a jelenlévők.

A sörpadok megteltek - ahogy a tér többi része is – söröző, falatozó, egytől-egyig jókedvű emberekkel.

23 órái tartott a pénteki buli, de elnézve a vendégeket szívesen maradtak volna még. Akkor miért ért véget mégis ekkor? A szervezők gondoltak a környéken élők nyugalmára is, nem akarták hajnalig tartó hangoskodással zavarni a pihenésüket.

Szombaton már 14 órakor megnyitotta –képletesen - kapuit a fesztivál. A második napon is hamar megtelt a tér, sokan a helyszínen ebédeltek a koncertek előtt.

Elsőként egy helyi fiatalokból álló zenekar – a Bánomisén – szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Gál Csaba Boogie zenekara a Midnight Boogie következett.

A két fellépő között egyszer csak besétált a térre Csőzik László polgármester közel 100 szerb népi viseletben lévő táncossal, hogy egy – a résztvevő táncosok száma miatt - rekordgyanús kolo körtáncot táncot mutassanak be.

393441824_348299734348671_7785703728869450376_n.jpgBoogiék hatalmas bulit csaptak két felvonásban. Boogie és Madarász Mariann – a két énekes – megdöbbentő tökéletességgel adták elő a különböző stílusú számokat. Volt minden a Bon Jovi It’s my life-tól, a Neoton 220 felett-en keresztül, az LGT Embertelen dal-áig, de nem maradt ki a Reptér, vagy épp a közkedvelt Pálinka dal sem.

Ezek után nem volt könnyű dolga DJ Lenox-nak, hogy tovább vigye a bulit, de jól vette az akadályt és tökéletes zárást biztosított a két napos rendezvénynek.

Ez a fesztivál azonban nem csak a zenéről szólt, a szervezők a hangsúlyt a sör és gasztronómiai kínálatra helyezték inkább. Itt Debütált a magyarhertelendi Kapucínus sörfőzde új őszi-téli söre a Raspberry Chocolate Stout, felvonult egy alig húszéves érdi fiatalember szendvicsezője az Il Pane, mely utánozhatatlan ízvilágú, egyedi csupasajt melegszendvicseket készít, de mindenképpen megemlítendő az Etyeki Sörfőzde különleges sörei közül a gyömbéres-cayanne borsos barna sör is.

393173615_725185172857222_7425516708667751012_n.jpgAki éhes volt választhatott a helyben készült grillételek közül, vagy a helyi hentes által bográcsban főzött vadpörköltből. Aki az édesebb ízeket kedveli hosszan kellett sorban állnia a kürtöskalácsosnál, de megérte a várakozás, kívül ropogós, belül puhán szakadó finomsággal lett gazdagabb.

A fesztiválszervezők gondoltak minden pénztárcára, így már 350Ft-ért lehetett kapni „zsíros deszkát” ízletes mangalica zsírból, elmaradhatatlan lila hagymával.

A sörök ára is megfizethető volt, egy pohár cseh kézműves sört már 1000 Ft alatt meg lehetett vásárolni, de a magas alkohol és szárazanyag tartalmú magyar különlegesség is csak 1500 Ft-ba került.

A szervezők hagyományteremtőnek szánják a hétvégi fesztivált, akik ott voltak azok pedig biztosan egyetértenek DJ Lenox záró szavaival:

ez a két nap örökre megmarad az érdiek emlékezetében

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdeklodo.blog.hu/api/trackback/id/tr9018235989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása